کناف چیست
کناف کاری چیست (نمایندگی کناف ایران )
سوالات :
- چگونه نمایندگی های اصلی فروش و اجرای کناف ایران را تشخیص دهیم ؟
- چرا قیمت مصالح کناف ایران در بازار متفاوت است و نرخ یکسان وجود ندارد ؟
- چگونه مصالح اصلی کناف ایران از متفرقه را تشخیص دهیم ؟
- چه عواملی بر اجرای قیمت کناف تاثیر میگذارد؟
- قیمت اتحادیه ایی مصالح کناف ایران چقدر است؟
- مصالح کناف ایران مورد نیاز پروژه رو چطور حساب کنیم؟
- کارخانه تولید کناف در ایران کجاست؟
- مزایای خرید از نمایندگی ها چیست ؟
- معایب خرید از نمایندگی ها چیست ؟
- قیمت اجرا کناف ایران چقدر است؟
- علت ترک در کناف چیست؟
برای دریافت پاسخ تمامی سوالات بالا اینجا کلیک کنید
کناف چیست (+k)
- کناف ( کی پلاس ) برند سیستم های درای وال ( ساخت و ساز خشک ) میباشد که نمایندگی های کناف ایران دارای محصولات کی پلاس میباشند
ویژگی های شاخص کناف ایران
استفاده از سیستم های نوین ساخت و ساز در راستای سرعت بخشیدن به توسعه و ایجاد فضاهای مطلوب و مقاوم در سرلوحه سیاست های بخش مسکن قرار گرفته و در وهله اول مستلزم بهره مندی از سیستم های موجود در ایران است . سیستم سازه های خشک و سبک که دارای پیشینه ایی نه چندان طولانی در ایران و سابقه ایی دیرینه در آمریکا و اروپاست. باتوجه به اینکه در حال حاضر با پیشرفت فن آوری صنعت ساختمان تلاش برای بهبود کیفیت فنی ، افزایش سرعت اجرا و همچنین افزایش کیفیت اجرا انجام میشود. برای پیشرفت این صنعت در کشور، باید فناوری های جدید شناسایی شود و پس از بررسی در نقاط مختلف به کار رود.
تاریخچه ساخت و ساز خشک
این سیستم در سال 1932 در آلمان توسط کارل و دکتر آلفونس کناف (Knauf) تاسیس شد و هم اکنون شرکت آن در 116 نقطه جهان شعبه دارد . کارخانه این شرکت در ایران در سال 1355 در 23 کیلومتری جاده خاوران در زمینی به وسعت 80 هزار متر مربع ابتدا به نام شرکت سهامی خاص وال بورد ایران تاسیس گردید. در سال 1359 تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت و در سال 1360 به شرکت روکش گچ ایران تغییر نام یافت و بالاخره از سال 1374 تا 1399 با خرید صد در صد سهام توسط شرکت کناف به نام شرکت کناف ایران فعالیت میکند . و از ابتدای سال 1399 نام کناف ایران به اسم کی پلاس تغییر یافت.
کارخانه کناف ایران
کارخانه مادر در شهر تهران میباشد که در حال حاظر تعداد زیادی نمایندگی کناف ایران که دارای گواهینامه فروش از شرکت کناف ایران دارند زیر شاخه شرکت مادر هستند. و میتوانند محصولات کناف ایران را عرضه کنند .شرکت کناف ایران با نام گروه صنعتی کی پلاس پارس دارای زیر شاخه های کی پلاس پارس – ایران گچ و کانیار گچ نوین مشغول به فعالیت میباشد. در کارخانه اصلی تعداد 255 نفر مشغول به فعالیت هستند و همچنین در دفتر مرکزی تعداد 141 نفر نیز به کار گرفته شده اند.
کی پلاس
از ابتدای سال 1399 نام کناف ایران به اسم کی پلاس تغییر نام داد. این کارخانه مرکز خاورمیانه ایی شرکت است و با مدیر داخلی آلمانی اداره میشود و بیش از 70 درصد تولیدات ان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود. در سال 1381 به عنوان واحد نمونه تولید و صادرات شناخته شد و در حال حاظر سالانه 18 میلیون متر مربع پنل 1 میلیون متر مربع تایل تولید میکند و ظرفیت تولید پودر گچی آن سالانه 5000 تن است که نمایندگی های کناف ایران به عنوان واسط محصولات را به فروش میرسانند
درای وال
- یکی از فناوری های پیشرفته در صنعت ساختمان در شاخه سبک سازی ، دیوارهای پنل گچی خشک (dry wall ) است. قبل از بررسی کامل این فناوری ابتدا عملکرد این نوع دیوارها را در زلزله تجزیه و تحلیل و بررسی میکنیم . این امر به خصوص درباره کشور ایران که بر روی خطوط متعدد گسل با قابلیت زلزله خیزی قرار گرفته است ، از اهمیت به سزایی برخوردار است. لذا ابتدا به توضیح ساختار پنل گچی و چگونگی مقاومت اینگونه دیوارها در مقابل زلزله میپردازیم و سپس مزایا و توانمندی های این سیستم را بررسی میکنیم.
چگونگی ساختار پنل گچی
ساختار پنل گچی به عنوان سیستم کاملی برای ساخت دیوارهای جدا کننده به روش خشک است. اساس این سیستم را پنل گچی روکش دار تشکیل میدهد . این پنل ها به وسیله اسکلت فلزی سبک مسلح میشونند . که نمایندگی های کناف ایران آن را به فروش میرسانند
ویژگی های پانل کناف ایران
سیستم کلی ساختار پنل گچی
سیستم کلی ساختار پنل گچی شامل پنل های گچی روکش دار و سازه های سبک فلزی است . پنل های گچی به عنوان پوشش و سازه های فلزی به عنوان زیرسازه های حمال پوشش عمل میکنند. این پنل ها ورق های نازکی از گچ متبلور با روکش محافظ از جنس کاغذ مقاومند. محصول بدست آمده با آب و مواد افزودنی دیگر ترکیب و گچ خمیری حاصل میشود . این مخلوط بین لایه های کاغذ کرافت تزریق میشود و سپس به تدریج آب خود را از دست میدهد و در نهایت محصول بدست آمده در کوره خشک میگردد. طی این تغییرات کاغذهای پوششی با فرایندهای فیزیکی و شیمیایی به هسته گچی میچسبند و سیستمی واحد تشکیل میدهند . محصول بدست آمده مشخصات فیزیکی و شیمیایی بسیار بهتری نسبت به گچ معمولی دارد.
نصب پنل های گچی
برای نصب پنل گچی از سازه های سبک فلزی به عنوان زیرسازی استفاده میشود. این سازه ها از پروفیل های جدار نازک ، که سرد نورد شده ، ساخته شده اند. مقاطع سازه های به کار رفته به شکل C و “U” است. این مقاطع به عنوان زیرسازی فلزی از قسمت های افقی و قائم تشکیل میشوند . پنل های گچی به عنوان پوشش به این سازه ها پیچ میشونند دیوارهای بدست آمده غیر باربر و دارای کاربردهای فراوان به عنوان جدا کننده اند. سازه های قائم این دیوارها میتوانند به صورت تک یا دوبل به کار روند. نوع این پروفیل ها با توجه به ارتفاع دیوار ، مقاومت دیوار در مقابل نیروهای عمود بر صفحه و ضخامت دیوار انتخاب میشوند. فاصله افقی این پروفیل ها حدود 60 سانتی متر است. موقع خرید محصل از نمایندگی های کناف ایران متوجه خواهید شد که لوگو (کی پلاس) بر روی محصولات حک شده است
ضخامت
پنل های پوششی نیز با ضخامت های مختلف ( 9.5 ، 12 ، 15 ، 18 و … ) در لایه های تک یا دوبل به کار میرونند.
تفاوت دیوارهای کناف (کی پلاس) با مصالح بنایی
این دیوارها دارای پایداری بیشتر نسبت به دیوارهای با مصالح بنایی هستنند. زیرا علاوه بر داشتن ساختار زیرسازی فلزی ، وزنشان بسیار کم است و لذا سهم نیروی زلزله وارده بر آنها نیز ناچیز است. کاهش بار مرده ساختمان به ویژه در ساختمان های بلند منجر به کاهش قابل توجه در مقاطع اسکلت ساختمان میشود.
میزان استفاده
استفاده از این پنل ها بعد از جنگ جهانی دوم ، گسترش زیادی یافته است . در سال 1945 حدود 15 درصد کارهای ساختمانی در کشورهای توسعه یافته با استفاده از این پنل ها یا محصولات مشابه انجام میشد، ولی در حال حاظر بیش از 90 درصد کارهای ساختمانی را شامل میگردد، امروزه تولید و مصرف پنل های گچی در دنیا بیش از 5 میلیارد متر مربع در سال است.
زلزله
در کشورهای توسعه یافته تحقیقات بسیار زیادی درباره این پنل ها انجام شده است. نتیجه این تحقیقات نشان میدهد که در نیم قرن اخیر بسیاری از خسارت های جانی ناشی از زلزله با استفاده از این پنل ها کاهش یافته است. این در حالی است که دیوارهای جدا کننده از مصالح سنتی در ایران همچنان خطری جدی هنگام وقوع زلزله محسوب میشوند. این عناصر باید تحمل نوسانات شدید را بدون ریزش یا عملکرد منفی بر روی رفتارهای سازه داشته باشند. از این رو استفاده از سیستم های مناسب نقش به سزایی در مقاوم سازی ساختمان ها در مقابل زلزله دارد. مصالح کناف ایران استانداردها و آزمایشات خود را طی کرده است و دارای پوشش زینک و ضخامت استاندارد است. شما با تهیه مصالح از نمایندگی های کناف ایران از استاندارد بودن سازه ها خاطر جمع خواهید بود.
مزایا و توانمندی های سیستم درای وال
این مزایا و توانمندی ها را میتوان به صورت خلاصه چنین بیان کرد :
- به عنوان جدا کننده فضاها و سقف کاذب ، قابلیت نصب بر روی کلیه اسکلت های اجرا شده با هر نوع سازه را دارد و ضمنا امکان ترمیم ، تعویض و جابه جایی را نیز فراهم می آورد
- در تغییر فضاهای قدیمی و تبدیل کاربری آن ها دارای قابلیت و پتانسیل بالایی است.
- به دلیل ایجاد بار مرده کمتر ، در بازسازی فضاهای موجود ، میتواند مقاومت بیشتری برای دوام و قوام ساختمان ایجاد کند.
- چناچنه طراحی استراکچر ساختمان بر اساس این سیستم باشد،موجب صرفه جویی در مصرف مصالح ساختمانی مخصوصا فولاد و سیمان و بینیازی از برخی اقلام نظیر خاک رس میشود.
- فرم پذیری پنل ها حتی به صورت قوس برای زیباسازی و ایجاد فرم های دکوراتیو امکان پذیر است.
- در پروژه هایی که حمل و نقل مصالح مستلزم طی مسافت طولانی است، مناسب است و به دلیل امکان بسته بندی مناسب ، حمل و نقل آن در مسافت های طولانی بدون آسیب است و همچنین قابل حمل در ارتفاع نیز هست.
صرفه جویی در زمان و مصالح و سازگار با محیط زیست
- کاهش زمان اجرای پروژه ، به علت سرعت اجرا به طوری که در مقایسه با سیستم های ساخت و ساز سنتی حدود 70 درصد در زمان اجرای پروژه صرفه جویی میشود.
- عدم تولید زباله ساختمانی ، این امر ضمن صرفه جویی در هزینه های مربوط به دفع زباله ، در سطح ملی نیز از جنبه های حفاظت محیط زیست و استفاده بهینه از منابع کانی دارای اهمیت است.
- به دلیل سبک بودن و کاهش بار مرده ، اثرات آن در مصرف مصالح ساختمانی استراکچر و فونداسیون ، میزان فولاد و سیمان مصرفی را حدود 50 – 25 درصد کاهش میدهد و صرفه جویی قابل ملاحظه ایی در مصرف مصالح پدید می آورد. ضمنا به علت سبکی ، مقاومت در برابر زلزله را افزایش میدهد.
- بازیافت بیش از 70 درصد مصالح مصرفی پس از پایان عمر مفید ساختمان و تولید زباله ساختمانی ناچیز هنگام تخریب.
- امکان دسترسی مناسب و سریع به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی ساختمان در صورت نیاز ( با برداشتن پنل های نصب شده )
- عایق مناسبی در برابر صوت، حرارت ، رطوبت ، آتش سوزی و آتش مستقیم است.
- با تهیه مصالح از نمایندگی های اصلی مصالح را با قیمت های اتحادیه ایی کناف دریافت خواهید کرد.
مشخصات فنی و اقتصادی
- صفحات گچی ( دیوار گچی ) از دو لایه به ضخامت حدود 12 میلیمتر تشکیل شده است البته ضخامت 9.5 میلیمتر نیز وجود دارد.
- ضخامت صفحات در حال حاظر ار ( 9.5 تا 18 میلیمت متغییر است ). این محصولات در نمایندگی های کناف ایران موجود است
- پس از آماده شدن دیوارها پیچ حدود 0.5 میلیمتر در گچ فرو میرود تا روی دیوار محل آن برجسته نشود.
- به منظور جلوگیری از نفوذ آب به داخل صفحات گچی و نیز افزایش مقاومت دیوارها در برابر آتش ، از مواد افزودنی نظیر فایبر گلاس استفاده میشود . روی صفحات گچی از طرفین و به صورت اتومات دو لایه کاغد به کمک نشاسته چسبانده میشود و سپس متناسب با نیاز قطعات برش داده میشود. این کاغذ نقش (Reinforcement) را دارد و مقاومت خمشی پنل را افزایش میدهد. ضمنا مقاومت فشاری صفحات 60N/cm2 است. صفحات وارد گرمخانه میشونند و در آنجا حداکثر ظرف مدت یک ساعت خشک میشونند . پس از خروج از گرمخانه، پنل ها بسته بندی صادراتی و توسط ماشین جابه جا میشونند.
- دیوارهای این سیستم تنش استاتیک تا 35kg/m2 را تحمل میکند
- کاهش مقدار انتقال صوت این دیوار 45db است.
وزن سبک و زلزله
وزن مخصوص پنل ها در مقایسه با دیوارهای آجر فشاری متداول بسیار کمتر است. هر متر مربع دیوار آجر فشاری به ضخامت 22cm با ملات ماسه سیمان حدود 400kg است . حال آنکه دیوار با پنل های مذکور حدود 25kg یعنی یک شانزدهم است. در ساختمان های بلند این کاهش جرم بسیار قابل ملاحظه است. به گفته مسئولان، چنانچه در ساختمانی از صفحات گچی استفاده شود ، سبب کاهش جرم ساختمان به میزان یک سوم میشود. که این امر در کاهش میزان نیروی زلزله وارده به ساختمان بسیار تاثیر دارد. ضمنا با توجه به اینکه گچ به صورت کریستالی است و در مجاورت حرارت ، آب تبلور آن تبخیر میشود ، مقاومت آن در برابر آتش سوزی از دیگر انواع دیوارهای جداکننده سبک بهتر است. میتوان از لایه های پشم سنگ یا لایه های پلی استایرن بین دو لایه گچی برای ایزولاسیون صوتی یا حرارتی استفاده کرد
استاد و رانر
- کارخانه دو نوع قاب و قطعات اتصال دهنده آنها را هم تولید میکند کهه عبارتنند از استاد ( STUD ) و ( RUNNER ). فولاد مصرفی برای تهیه استاد و رانر از نوع فولاد گالوانیزه گرم است که در صورت تغییر شکل یا خراشیدگی ، خاصیت آن هم چنان حفظ میشود. در حال حاظر در کشور ، میزان تولید پروفیل ها 12 میلیون متر طول در سال است.
- دیوار جداکننده با یک ردیف سازه ، یک لایه پنل گچی در هر سمت 25kg/m2 وزن دارد.
- ضخامت تمام شده دیوار مذکور 7.5 سانتی متر است
دیوارهای کناف دارای یک شبکه فلزی از پروفیل گالوانیزه و لایه ای است که صفحات روکش دار گچی بر دو روی آن نصب میشود. لایه گذاری بر حسب مورد تک لایه w111 یا دولایه w112 است. زیرسازی فلزی در تمام جوانب به اجزائ مجاور ( کف ، سقف ، دیوارهای اطراف ) متصل میشود و ساختار باربر صفحات روکش دار گچی است. شبکه فلزی شامل یک سری رانر ( افقی ) و استاد ( قائم ) است
محاسبه قیمت مصالح و دست مزد لازم برای ساخت یک متر مربع تیغه 7.5cm کناف ( کی پلاس ) با جمع موارد زیر حساب میگردد
- قیمت رانر و استاد و پنل گچی
- قیمت عایق میانی
- قیمت خمل و نقل
- قیمت دست مزد و نصب
نکات اجرایی :
- ذکر این نکته درباره نصب دیوارهای جداکننده داخلی درای وال ضروری است که هنگام نصب توسط نصاب باید دقت و نظارت کافی مبذول شود تا رانرها به استادها پیچ یا پرچ نشونند.
- در ابتدا رانرها با یک عایق واسطه به کف و سقف پیچ میشونند و سپس استادها بین آنها قرار میگیرنند . ارتفاع استادها نیز کمی کمتر از فاصله واقعی رانرها با یکدیگر است و استادها در داخل رانرها جای بازی دارنند و این دو به هم پیچ و یا پرچ نمیشونند . علت این امر این است که هنگام وقوع زلزله تیغه بتواند از انعطاف کافی برخوردار باشد . البته صفحات پنل گچی رویه و نهایی به هر دوی این پروفیل های گالوانیزه پیچ خواهند شد . در این صورت هنگام وقوع زلزله هیچ گونه فشار اضافی به ساختار فلزی تیغه وارد نمیشود.
تاثیر سبک سازی و نحوه عملکرد و رفتار دیوارهای پنل گچی در برابر زلزله
یکی از اصولی که در ساختمان سازی برای کاهش خسارت های جانی و مالی موثر است، سبک سازی است. در اینجا دیوارهای پنل گچی خشک به ضخامت 12 – 9.5 میلیمتر که بر روی زیرسازی چوبی یا پروفیل های گالوانیزه فلزی نصب شده اند به عنوان دیوارهای غیر باربر سبک معرفی و اثرات زلزله بر آنها و اندر کنش بین دیوار و سازه ساختمان بررسی شده است . دیوارهای غیر سازه ایی ممکن است دوره تناوب طبیعی سازه را کوتاه کنند ، که در این صورت اثر زلزله ورودی به سیستم تغییر خواهد کرد و پاسخ زلزله شدیدتر میشود . این دیوارها توزیع برش طبقه در ستون ها را تغییر میدهنند در این حالت به بعضی ستون ها نیرویی بیشتر از نیروی طراحی اولیه وارد میشود .
انعطاف پذیری
- در عمل دیوارهای جدا کننده از مصالح سخت مانند بلوک های بتنی و آجری هستنند که اثرات مذکور در آنها قابل ملاحظه است ، در صورتی که دیوار ساختار پنل های گچی خشک به علت نحوه اتصال رانرها به کف و سقف و پیچ شدن پنل ها بر روی پروفیل های فلزی بسیار انعطاف پذیر است و اثرات مذکور به کلی از بین میرونند و سازه میتواند مقاومت خوبی در برابر بارهای زلزله داشته باشد.قرار گرفتن غیر متقارن دیوارهای غیر سازه ایی باعث پیچش زیاد سیستم و تغییر توزیع تنش در اجزای سازه ایی میگردد .
- اگر دیوارهای غیر سازه ایی در ارتفاع توزیع غیر یکنواختی داشته باشنند ، باعث تمرکز نیروهای موضعی میشود . این عمل با اعمال برش یا ضربه های متوالی باعث ناپایداری سازه میشود . اگر دیوارهای جدا کننده از مصالح انعطاف پذیر انتخاب شونند اثرات ذکر شده در طراحی قابل صرف نظر کردنند .
تحلیل کامپیوتری
یکی دیگر از مزایای این سیستم ، سبکی ساختار به کار رفته است . این نوع مصالح در مقایسه با مصالح سنتی حدود ده برابر سبک ترنند و باعث کاهش بار مرده ساختمان به میزان قابل توجهی میشونند . برای انجام مطالعه موردی در این نوشته از نرم افزار SAP2000 برای مدل و تحلیل این نوع دیوارها استفاده شده است . نتایج بدست آمده از تحلیل کامپیوتری دو نوع دیوار با ارتفاع 2.5 و طول 3 و 12 متر بر اثر نیروی زلزله و تحلیل استاتیکی معادل نشان میدهد که حداقل تغییر مکان 0.01 میلیمتر و حداکثر تغییر مکان 0.15 میلیمتر است. همچنین حداقل لنگر 2.7 کیلوگرم در متر و حداکثر لنگر 8.2 کیلوگرم در متر با توجه به شرایط تکیه گاهی است.
آیین نامه 2800
تغییر مکان ماکزیمم اجزا غیر سازه ایی ساختمانی طبق آیین نامه 2800 ایران، برای دیواری به ارتفاع 2.5 متر ، 12.5mm است. این مقدار حدود 80 تا 1250 برابر حداکثر تغییر مکان ماکزیمم دیوارهای مورد نظر تحت بار استاتیکی زلزله است. از سوی دیگر مشخص میشود که ظرفیت لنگر خمشی سازه قائم دیوار در حدود 10 درصد ظرفیت خمشی دیوارها تحت اثر نیروهای زلزله است. این مقدار نسبت ناچیزی است. بنابراین دیوارهای پنل گچی روکش دار با زیرسازی فلزی ، تحت زلزله های متوسط دارای مقاومت کافی هستنند.
رفتا دیوارهای پنل گچی در برابر نیروهای زلزله عمود بر صفحه آنها :
رفتار اجزا غیر سازه ایی ساختمان ها به اندازه کافی بررسی نشده است در این زمینه مقررات طراحی کارآمدی نیز وجود نداد. به طور کلی ، اجزا غیر سازه ایی تحت نیروهای اینرسی زیاد ناشی از زلزله ، به علت بروز تغییر شکل های سازه ، گسیخته میشونند. تاثیر تغییر شکل سازه بر دیوارهای جداکننده عمدتا در صفحه دیوار و در حالت میان قابی دیوار است که در مورد آن بحث شده است. اما مولفه دیگری از نیروی زلزله ناشی از اینرسی جزئی ناسازه ایی که مولفه های شتاب پایه بر آن اثر میکند، موجب اعمال نیروهای عمود بر صفحه دیوار یا سقف میشود . این نیروها باعث ایجاد لنگر خمشی در جزء ساختمانی میشوند و بسته به تعداد تکیه گاه ها و شرایط تکیه گاهی و ابعاد آن موجب خمش در یک یا دوجهت میشونند .
نتیجه گیری
اگر این اجزای ساختمانی به طور صلب و محکم به کف سازه نصب شده باشند ، پاسخ این جزء در برابر زلزله با پاسخ کف آن برابر خواهد بود . بنابراین میتوان ضریب تقویت آن را برابر یک در نظر گرفت . دیوارهای پنل گچی که با سازه افقی به کف طبقه پیچ میشونند ، دارای چنین عملکردی هستنند . اگر جزء ساختمانی توسط اتصال انعطاف پذیر به یکی از کف های سازه متصل باشد ، پاسخ جزء بیش از کف خواهد بود . چنین رفتاری را میتوان توسط یک سیستم تک جرمی با میراکننده نشان داد که دارای یک درجه آزادی ساده است. مشخصات ارتعاشی قسمتی از سیستم سازه ایی که جزء غیر سازه ایی به آن قسمت نصب میشود ، معمولا توسط طیف پاسخ شتاب کف داده میشود . چنین طیفی با تحلیل تاریخچه زمانی پاسخ سیستم سازهایی به دست میآید. در ادامه آنالیز استاتیکی و دینامیکی زلزله برای دیوارها و سقف های پنل گچی ذکر میگردد
تحلیل دیوارهای پنل گچی در برابر نیروی زلزله عمود بر صفحه
- با مدل سازی کامپیوتری ، مقاومت دیوارهای پنل گچی از طریق روش تحلیل استاتیکی تجزیه و تحلیل میشود. به عنوان مطالعه موردی ، مدل هایی از دیوار به ارتفاع 2.5 متر و طول های 3 و 12 متر در نظر گرفته شده است. شرایط اتصالات جانبی دیوارها به قاب ها و دیافراگم ها با توجه به نوع اتصالات ممکن ، مفصلی ( G )، اتصال گیردار (F)، و اتصال کشویی (V) ، و به صورت ترکیب های جدول زیر است
جدول ترکیب های اتصالات دیوار به سقف ، کف و قسمت های جانبی
12 | 11 | 10 | 9 | 8 | 7 | 6 | 5 | 4 | 3 | 2 | 1 | نوع ترکیب |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
G | G | F | F | F | F | G | G | G | G | F | F | اتصال کف |
V | V | V | V | G | G | F | F | G | G | F | F | اتصال سقف |
F | G | F | G | F | G | F | G | F | G | F | G | اتصال .. |
مشخصات دیوارها با سازه های قائم
- برای تحلیل سازه های قاِئم از پروفیل های سرد CW50 ، CW75 ، CW100 در پوشش تک لایه یا دولایه پنل به ضخامت 12.5 میلیمتر در نظر گرفته شده است. در نرمافزار SAP2000 این المان ها به صورت شبکه المان های قائم و افقی از نوع المان قاب ( Frame ) ، تعریف میشونند . المان های قائم دارای رفتار تیر خمشی حول محور افقی است که مشخصات مقطع خمشی آن بر اساس مقطع مرکب پانل گچی و سازه فلزی محاسبه میشود. در جدول زیر ممان اینرسی المان قائم بر اساس نوع سازه CW و نوع پوشش پنل گچی ذکر گردیده
جدول ممان اینرسی المان های قائم بر اساس نوع سازه CW
CW100 | CW75 | CW50 | نوع سازه فلزی و پوشش دیوار |
---|---|---|---|
240 | 145 | 74 | یک لایه پانل گچی در هر طرف به ضخامت 12.5 میلیمتر |
589 | 376 | 211 | دو لایه پانل گچی در هر طرف به ضخامت 12.5 میلیمتر |
نتایج :
- در دیوارهای دارای پوشش دولایه در هر طرف و به ارتفاع 2.5 متر و طول 3 متر ، در حالت استفاده از سازه فلزی CW50 ، بیشترین لنگر خمشی 9.2179 کیلوگرم در متر و تغییر مکان عمود بر صفحه 0.1350 میلیمتر است
- در صورت استفاده از سازه فلزی CW75 بیشترین لنگر خمشی 8.6478 کیلوگرم در متر و تغییر مکان عمود بر صفحه 0.0795 میلیمتر است. در صورت استفاده از سازه فلزی سرد CW100 مقادیر ذکر شده 8.8465 کیلوگرم در متر و 0.0501 میلیمتر است
- در صورت استفاده از پوشش تک لایه پنل در هر طرف و کاربرد سازه CW50 لنگر خمشی ماکزیمم 4.2364 کیلوگرم در متر و تغییر مکان ماکزیمم 0.163 میلی متر میباشد.
- با نوجه به تحلیل استاتیکی معادل ، نحوه عملکرد پنل های گچی در مقابل زلزله مشخص میشود
- با استفاده از نتایج میتوان فهمید که ظرفیت لنگر خمشی سازه قائم دیوار در حدود 10 درصد ظرفیت خمشی دیوارها تحت اثر نیروهای زلزله است. این مقدار نسبت ناچیزی است. بنابراین دیوارهای پنل گچی روکش دار با زیرسازی فلزی ، تحت زلزله های متوسط دارای مقاومت کافی هستند.
سیستم های درای وال
- این سیستم ها تشکیل شده اند از یک ساختار فلزی یکپارچه گالوانیزه که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ میشوند. درز بین صفحات با بتونه درزگیری پر و سطوح بوجود آمده آماده رنگ آمیزی میشود
- صفحات روکش دار گچی در طی یک فرایند به هم پیوسته تولید میشود . دوغاب گچ که مخلوطی از گچ استاکو، آب و سایر افزودنی های مورد نیاز است، پس از مخلوط شدن در مخلوط کن ، بوسیله خروجی های متعدد بر روی کاغذ مخصوص پخش میشود . در این وضعیت کاغذ زیرین سطح رویی و کاغذ فوقانی سطح پشتی صفحات تولید شده را تشکیل میدهد. صفحه تولیدی با عبور از قطعات و مراحل مختلف دارای نوع لبه و ضخامت مورد نیاز خواهد شد. کاغذ رویی علاوه بر سطح بیرونی صفحه قسمتت های دیگری نظیر لبه ها و بخش کوچکی از پشت صفحه را میپوشاند.
- بعد از شکل پذیری، صفحه از دستگاه های تنظیم کننده عبور میکند و در این مرحله ضخامت آن تعیین میشود . در طی این مدت گیرش و سختی صفحه افزایش می یابد و در مرحله چاپ مشخصات محصول مانند نوع صفحه، ضخامت ، زمان تولید و استاندارد مربوطه روی آن ثبت میشود. در مرحله برش، نوار پیوسته صفحات تولید شده به طول های مورد نیاز و استاندارد برش داده و پس از آن به سمت کوره خشک کن هدایت و آب اضافی ان به آرامی تبخیر میشود
- صفحات پس از خشک شدن بسته بندی و به محل انبار یا پروژه حمل میشونند .
صفحات روکش دار گچی معمولا از نظر مشخصات و موارد استفاده به شرح زیر طبقه بندی میشونند
- صفحات معمولی ( RG ) که سطح و لبه طولی آنها با مقوای محکمی پوشیده شده ، در دیوارهای جداکننده ، پوشش دیوارهای سنتی و سقف کاذب به کار میرونند
- صفحات مقاوم در برابر رطوبت (MR ) که گچ تشکیل دهنده آنها با مواد مقاوم در برابر رطوبت ترکیب و کاغذ روکش آنها با مواد مقاوم در برابر رطوبت پوشش داده شده و به رنگ سبز هستنند. این صفحات در دیوارهای جدا کننده ، پوشش دیوارهای سنتی و سقف کاذب و نیز در دیوارهای سلول های تر در ساختمان نظیر حمام ، آشپزخانه و دست شویی به کار میروند.
- صفحات مقاوم در برابر حریق ( FR ) که گچ آنها حاوی الیاف فایبر گلاس است و در دیوارهای جداکننده ، پوشش دیوارهای سنتی ، سقف کاذب و مناطقی که نیاز به مقاومت در برابر آتش دارد مانند پوشش تیر و ستون های فلزی و بتونی به کار میرونند
- صفحات مقاوم در برابر حریق و رطوبت ( FM ) که گچ آنها حاوی الیاف فایبر گلاس و مواد مقاوم در برابر رطوبت است و مقوای آنها با مواد مقاوم در برابر رطوبت پوشیده شده و موارد استفاده آنها مانند صفحات روکش دار گچی مقاوم در برابر آتش و صفحات روکش دار گچی مقاوم در برابر رطوبت است
- تمامی 4 محصول بالا در نمایندگی های کناف ایران موجود هستند
مشخصات
- صفحات روکش دار گچی معمولا به عرض 1200 میلیمتر و در طول های 2400 تا 3000 میلیمتر و با ضخامت های 6.5 – 9.5 – 12.5 – 15 – 18 – 20 میلیمتر تولید میشود. وزن این صفحات بین 5.3 تا 16.4 کیلوگرم بر متر مربع است. لبه صفحات چهارگوش ، پخ دار ، نیمگرد صاف و نیمگرد پخ دار است.
- گفتنی است که از صفحات معمولی در فضاها و شرایطی که رطوبت نسبی تا 60 درصد باشد و از صفحات مقاوم در برابر حرارت در شرایطی که رطوبت نسبی بین 60 درصد تا 90 درصد باشد استفاده میشود
صفحات مسلح سیمانی
- صفحات مسلح سیمانی صفحاتی هستنند که از ترکیب سیمان و الیاف فایبر گلاس تشکیل شده اند و در نمای خارجی و فضاهای داخلی با درصد رطوبت نسبی بین 90 تا 100 درصد به کار میروند.
- این صفحات معمولا به عرض 900mm , و در طول های 1200 و 2400 میلیمتر و با ضخامت 12.5 میلیمتر تولید میشوند. وزن صفحات بین 15 تا 16 کیلوگرم بر متر مربع است و لبه آنها چهار گوش است
مقاطع فلزی :
- پروفیل های گالوانیزه به روش نورد سرد از صفحات گالوانیزه به ضخامت های 0.5 و 0.6 میلیمتر در فرم های استاد و رانر برابر دیوارهای جدا کننده و سازه های مخصوص سقفی برای سقف های کاذب تولید میشونند. این مقاطع برای عملکرد باربری مناسب نیستند
بتونه درزگیر :
- از این ماده برای بتونه کاری و درزگیری با نوار کاغذی یا نوار فایبرگلاس مخصوص در سیستم های درای وال استفاده میشود. این ماده به صورت لایه های نازک برای درزگیری یا تعمیر سطوح آسیب دیده صفحات روکش دار گچی و همچنین پر کردن درزها و سوراخ های قطعات بتنی ، بتونه کاری سطوح بتنی یا سفید کاری دیوارک های گچی با حداقل ضخامت 1 تا 3 میلی متر به کار میرود.
پیچ های درای وال :
- این پیچ ها از نوع ( Black Phosphate ) هستند و برای اتصال صفحات روکش دار گچی به سازه های فلزی به کار میروند . این پیچ ها دارای طول های 25، 35، 45 و 55 میلیمترند و برای اتصال به سازه های فلزی تا ضخامت 0.7 میلیمتر مناسبند. برای اتصال صفحات روکش دار گچی به سازه های ضخیم تر از 0.7 میلیمتر باید از پیچ های سرمته دار استفاده کرد.
دیوارهای جداکننده :
- دیوارهای غیر باربر شامل یک سری قاب فلزی که صفحات گچی به وسیله پیچ مخصوص بر روی انها نصب میشود را دیوارهای جداکننده میگویند. سطح این صفحات با بتونه و نوار مربوطه درزگیری میشود، به طوری که در انتها یک سطح یکپارچه و بدون درز به دست می آید که قابلیت رنگ آمیزی یا هر نوع پوشش نهایی دیگر را دارد.
ویژگی دیوارهای جداکننده :
- سرعت نصب بالا همراه با دورریز کم مصالح و در نتیجه صرفه جویی در نیروی کار و مصالح مصرفی
- قابلیت نصب بر روی کف تمام شده
- کاهش جرم ساختمان که در نتیجه استفاده از جداکننده هایی با وزن 25 تا 35 کیلوگرم به دست می آید و مقاومت در برابر خطرات ناشی از زلزله
- کاربرد در سطوح وسیع با حداقل مصالح مصرفی
- افزایش سطح مفید در زیربنای ساختمان
- نصب جداککنده هایی مطابق با معیارهای فنی مورد نظر طراحان و تحت کنترل دراوردن کمیت هایی نظیر عبور حرارت ، صوت و کد حریق
محدودیت ها
- دمای بیش از 50 درجه سانتی گراد باعث تغییر حالت در صفحات گچی میشود که عملکرد فیزیکی و دوام دیوار را کاهش می دهد
- رطوبت مداوم بیش از 60 درصد برای صفحات معمولی و بیش از 90 درصد برای صفحات مقاوم در برابر رطوبت یا تماس مداوم با آب کارآیی صفحات را کاهش میدهد
اجزای فلزی :
- سازه C ( استاد ) که جزء عمودی قاب های فلزی را تشکیل میدهد
- سازه U ( رانر ) در کف و سقف دیوار و بخش های افقی بازشوها نصب میشود
- سازه نبشی برای حفاظت از لایه پشم سنگ در جزئیات اجرایی مربوط به اتصال دیوار جدا کننده به سقف متحرک
مصالح جانبی
- پیچ درای وال برای اتصال صفحات به سازه زیرین
- نوار درزگیری برای درزگیری محل درزها
- نوار عایق برای قرارگیری بین قاب پیرامونی و سطح اتصال به منظور افزایش عملکرد صوتی دیوار
- بتونه درزگیری برای بتونه کاری و درزگیری با نوار کاغذی یا نوار فایبرگلاس
- گچ ساتن برای دستیابی به سطوح تراز ، همگن و یکدست روی صفحات روکش دار گچی
دیوارهای پوششی
- دیوارهای پوششی بدون سازه
- دیوارهای پوششی با سازه
دیوارهای پوششی بدون سازه
دیوارهای پوششی بدون سازه پوشش مناسبی برای انواع دیوارهای بنایی هستنند و در موارد زیر به کار میرونند :
- زمانی که دیوار زمینه کاملا شاقول ، مستحکم و عاری از رطوبت باشد
- زمانی که بخواهیم بین صفحه روکش دار و دیوار اصلی فاصله داشته باشیم
- این ساختار از یک لایه صفحه روکش دار گچی ساده یا یک صفحه پوشش شده با عایق پشم سنگ یا پلی استایرن تشکیل شده است که به وسیله خمیر پرلفیکس به دیوار زمینه اتصال میابد . این ساختار توانایی پوشاندن نارسایی ها اجرایی دیوار زمینه را دارد و تاسیسات مکانیکی و الکتریکی به راحتی از فاصله بین صفحه و دیوار اصلی عبور میکنند
محدودیت ها
دیوارهای پوششی بدون سازه در کلیه حالات به جز موارد زیر قابل استفاده اند :
- دمای بیش از 50 درجه سانتی گراد که باعث تغییر حالت در صفحات میشود و از کارایی آن میکاهد
- رطوبت مداوم بیش از 60 درصد برای صفحات معمولی و بیش از 90 درصد برای صفحات مقاوم در برابر رطوبت یا تماس مداوم با آب که باعث تغییر حالت و مقاومت صفحات میشود
اجزای ساختار :
- چسب پرلفیکس برای نصب صفحات بر روی دیوارهای زمینه
- نوار درزگیری برای درزگیری محل درزها استفاده میشود
- بتونه درزگیری برای بتونه کاری و درزگیری با نوار کاغذی یا نوار فایبرگلاس
- گچ ساتن برای دستیابی به سطوح تراز ، همگن و یکدست روی صفحات روکش دار گچی
دیوارهای پوششی با سازه
دیوارهای پوششی با سازه ، دیوارهایی هستنند که بسته به نوع عملکرد بر روی پروفیل های با مقطع C و L نصب میشونند. در این ساختار میتوان فاصلهی آزادی از 17 تا 73 میلیمتر را بوجود آورد که راه حلی برای قرارگیری عایق های صوتی و حرارتی و عبور شریان های تاسیساتی است. این ساختار بر روی دیوارهایی با شرایط متفاوت قابل اجراست و در حالت عادی نیازی به آماده سازی سطح زیرین نیست. محدودیت های این گونه دیوارها مانند دیوارها پوششی بدون سازه است
اجزای ساختار
- مقاطع سبک فلزی از نوع C و U
- سازه اتصال مستقیم برای اتصال مقاطع C به دیوار زمینه
- پیچ درای وال برای اتصال صفحات به سازه زیرین
- نوار درزگیری برای درزگیری محل درزها
- نوار عایق برای قرارگیری بین قاب پیرامونی و سطح اتصال به منظور افزایش عملکرد صوتی
- بتونه درزگیری برای بتونه کاری و درزگیری با نوار کاغذی یا نوار فایبر گلاس
- گچ ساتن برای دستیابی به سطوح تراز، همگن و یکدست روی صفحات روکش دار گچی
سیستم های حفاظت حریق تیر و ستون
تیر وستون را میتوان با استفاده از سیستم های درای وال برای دستیابی به مقاومت حرارتی در مقابل آتش مستقیم پوشش داد. در این روش صفحات روکش دار گچی از نوع مقاوم در برابر حریق با روکش کاغذ یا روکش فایبر گلاس بر روی یک زیر سازی فلزی از نوع پروفیل های با مقطع C و U نصب میشود. پس از نصب صفحات برای درزگیری از نوار و بتونه استفاده میشود. برای بدست آوردن یک سطح و پوشش یکنواخت میتوان از گچ ساتن به ضخامت 2 تا 5 میلیمتر استفاده کرد
ابزار برش و حمل
- صفحات روکش دار گچی در محل کارخانه بنا بر میزان ضخامت صفحات در بسته های 40 – 50 – 60 – 90 – 110 – 140 تایی بسته بندی و به کارگاه حمل میشود. بعد از قرار گرفتن بسته صفحات در طبقات برای حمل به نقاط مختلف طبقه از چرخ دستی و دستگیره حمل استفاده میشود
- برای جابه جایی صفحات و قطعات برش خورده از دستگیره حمل و برای تعداد بیشتر صفحات تا 10 برگ از چرخ دستی استفاده میشود
برش صفحات
برای برش صفحات روکش دار گچی به ترتیب زیر عمل میشود :
- برش کاغذ روی صفحات
- شکستن صفحه در امتداد برش
- برش کاغذ پشت صفحات
- صاف و یکنواخت کردن لبه های برش خورده با رنده
- پس از برش صفحات ، لبه های برش خورده، در صورت نیاز ، با دستگاه پخ زن در زاویه های 22.5 و 45 درجه پخ زده میشود. اگر برش صفحات در عرض های کم ( 5 تا 20 ) سانتیمتر لازم باشد از دستگاه برش نواری استفاده میشود . این دستگاه قابلیت اجرای برش های منحنی را نیز دارد. به منظور درآوردن جای کلید پریز برق نیز از قطعات گردبر در قطره های مختلف استفاده میشود
خم کردن صفحات روکش دار گچی :
برای خم کردن و اجرایسطوح منحنی با صفحات روکش دار گچی از روش های متعددی استفاده میشود
- ایجاد قوس به روش خشک
- ایجاد قوس به روش رطوبت زنی
- ایجاد قوس به روش برش کاغذ صفحات
ایجاد قوس به روش خشک
- این حالت برای اجرای قوس هایی با شعاع زیاد به کار میرود. در این روش صفحات تابع شکل زیرسازی هستنند، به همین دلیل فاصله سازه های استاد C به اندازه 30cm و کمتر تقلیل میابد
- صفحات روکش دار گچی از یک طرف روی استاد C خم و با پیچ مخصوصو کناف ( کی پلاس ) به استاد C زیرین متصل و محکم میشود. پس از این مرحله با درزگیری بوسیله نوار درزگیر و بتونه مخصوص، سطحی یکنواخت ایجاد میشود . ضخامت مناسب صفحات مورد استفاده در این روش برابر 6 ، 9.5 ، 12.5 ، میلیمتر است
ایجاد قوس به روش رطوبت زنی
- در این روش کاغذ سطحی که در معرض خمش قرار میگیرد باغلتک سوزنی (که میتوان آن را از نمایندگی های کناف ایران تهیه کرد) در دو جهت طولی و عرضی سوراخ و سپس با آب پاش دستی سطح صفحه خیس میشود تا به حد اشباع برسد. سپس روی قالب مخصوص گذاشته و لبه آن با یک چوب چارتراش در جای خود کاملا محکم میشود . آن گاه در انتهای قطعات نگه دارنده صفحه با چسب نواری محکم میشود. صفحه پس از چند دقیقه با از دست دادن آب اضافه خود به شکل قالب مورد نظر در می آید و آماده نصب میشود
الحاقات و بار کنسول
- مطابق استاندارد DIN 18183 در دیوارهای جدا کننده ساخته شده از مقاطع آهن گالوانیزه و صفحات روکش دار گچی کناف حداکثر بار مجاز وارد شونده به طول دیوار به وسیله احجام نصب شده در هر نقطه 0.7kN/m است ، با این فرض که ارتفاع قفسه از 30cm بیشتر وعمق آن کمتر از یا مساوی 60cm باشد . در این شرایط تعداد بولت ها حداقل دو عدد و فاصله آنها حداقل 75mm است. برای تحمل بارهای بیش از 0.7kN/m و کمتر از 1.5kN/m از سازه فلزی یا چوبی استفاده میشود. برای اشیا سبک تر مانند قاب عکس از قلاب های نوع X استفاده میشود
درجه حفاظت در برابر حریق
- مطابق مقررات ملی ساختمان ، تمتم اجزای یک ساختمان باید برای مدت زمان معینی در مقابل حریق مقاومت داشته باشند و برای این منظور همه از یک استاندارد واحد پیروی کنند .
- افزایش درجه حرارت در سازه های فلزی که در معرض آتش مستقیم قرار میگیرند ، ما را به یک روش تجربی برای تعیین ضخامت مورد نیاز پوشش تیر و ستون هدایت میکند. مطابق این روش رابطه ایی بین ضخامت پوشش گچی مورد نیاز ابعاد سازه فلزی U و سطح مقطع آن A برقرار است این نسبت را ضریب مقطع مینامند و رابطه آن چنین است ( U/A )
- A بر حسب سانتی متر مربع
- نسبت بین ( U/A ) بیانگر میزان مقاومت سازه فلزی در مقابل حریق است. هر چه این عدد بزرگتر باشد سازه فلزی زودتر گرم میشود و برای پوشش حریق به ضخامت بیشتری از صفحه روکش دار گچی نیاز است و بالعکس
تعیین ضخامت پوشش
- پوشش سازه هایی از جنس صفحات گچی نوع FR ( گروه A1 ) در صورتی مشخصاتی معادل صفحات نسوز دارد که با ضخامت بیشتر ( یعنی با لایه های اضافی ) نسبت به گروه A1 نصب شود
- نسبت به تیرها و ستون ها عموما از طریق اتصال پیچ های خودکار روی سازه های زیرین است، زیرا پیچ کردن مستقیم صفحات به یکدیگر ناممکن است
- در ستون های فولادی میتوان از روش بستن مستقیم صفحات روی سازه که با تسمه یا سیم های فولادی به هم متصل میشونند استفاده کرد .
شرکت طراح سازان نمایندگی کناف شیراز
یکی از بزرگترین تامین کنندگان پانل های گچی و پروفیل های گالوانیزه در جنوب کشور به شمار می رود.
برای محاسبه آنلاین مصالح مورد نیاز پروژه بر روی لینک زیر کلیک کنید
شیراز، خیابان ستارخان، ساختمان سیلور، طبقه 5 واحد 501A
موبایل: 09170030210 ( ارتباط با واحد فروش )
انبار: شیراز، بلوارامیرکبیر، نبش شهرک مهدیه
تلفن انبار: 38427807 – (071)
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.